Jsme velmi rádi, že vám menu La Bottega di Finesta chutná a boduje u vás natolik, že jsme jej ani nechtěli radikálně měnit. Ale přece jenom nám v něm chyběly některé chuťové kombinace, proto si pro vás šéfkuchař Lukáš Pocnar připravil tři vyladěné zimní chody. 

Přijďte si třeba na domácí pastu s chobotnicí, chilli a cherry rajčaty. Jednoduché jídlo, ale přesně tady platí, že méně je více, zejména, když máte ty nejkvalitnější ingredience. Je skvělá, prostě chuť Itálie, chuť jihu.

Pokud máte rádi ryby, tak pro vás máte tip na chod, jenž vás svou kombinací dostane. Ochutnejte mořského ďase připraveného v sous-vide, s bio pohankou a květákovým pyré s lanýži. Nebudete litovat ani minutu.

V posledních letech šéfkuchaři vrací líčkům zašlou slávu. Naše telecí líčka jsou tak jemná a chutná, že pro ně jen stěží budete hledat ta správná slova chvály. Podáváme je s pečenými šalotkami a topinamburovým pyré. To připravujeme z topinamburů, másla a pak kapky Rieslingu CLEMENS BUSCH.

Při tvorbě nových chodů Lukáš vycházel ze svých pocitů, zkušeností a hlavně sezónních surovin. Na zimu se krásně hodí topinambury, černé lanýže i pohanka, ta hezky zahřeje. A také tam patří cibule i šalotka, ta má pro něj typicky zimní vibe.

Přijďte ochutnat naše novinky. Těšíme se na vás.