NÁŠ TÝM

Riccardo Lucque

RICCARDO LUCQUE

zakladatel La Collezione

Svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-ti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii, pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

Radek Hasman

Radek Hasman

kreativní šéfkuchař La Collezione

Vystudoval střední hotelovou školu v Ondříčkově ulici v Praze. Po zakončení studia nastoupil do hotelu Ambasador, kde působil dva roky a získával cenné zkušenosti, aby se posléze mohl přesunout do nejlepších podniků v Praze. Pracoval v restauracích Flambé, Bellevue a také v Hotelu Palace. V roce 2002 nastupil jako Chef de Partie do restaurace Square společnosti Kampa Group, kde se potkal s Riccardem Lucquem. Netrvalo dlouho a byl povýšen do pozice Sous Chef. Když v roce 2005 Riccardo Lucque otevřel svou restauraci Aromi, stal se Radek jejím šéfkuchařem. Se svým týmem v restauraci Aromi získal sedmkrát po sobě ocenění Michelin Bib Gourmand.Každý rok spojuje příjemné s užitečným a navštěvuje již pravidelně michelinské restaurace Da Alceo, Il Piastrino, Urbino dei Laghi v Itálii a restauraci Ottolenghi v Londýně. V současné době pracuje jako výkonný šéfkuchař všech Riccardových bister La Bottega di Finestra, Gastronomica, La Bottega Express, Bistroteka a La Bottega Tusarova

Barbora Ratajová

Barbora Ratajová

general manager 

ratajova@labottega.cz
‭+420 606 391 689‬

Barbora začla se svou profesionální kariérou v rodném Táboře - deset let pracovala v restauraci Havana. S prací v gastronomii pokračovala i v Praze - v koktejl baru Aloha a ve vinárně Bokovka. Poslední tři roky pracovala jako servírka v sesterském bistru La Bottega Bistroteka než přijala nabídku stát se managerkou. V létě 2019 se stala generální managerkou v La Bottega di Finestra.

Lukáš Pocnar

Lukáš pocnar

chef

pocnar@labottega.cz

Lukáš má na kontě řadu zkušeností třeba v restauraci Rybí trh, Les Moules
a Renomme, odkud odešel kvůli novému projektu "Oblaca", kde následně sbíral zkušenosti od kolegů z Four Seasons, kteří pracovali přímo pod Andreou Accordim, který přinesl první michelinskou hvězdu České republice. Pak se rozhodl vařit v La Bottega di Finestra pod vedením Riccarda Lucqueho a Radka Hasmana.​

Petr Jíčínský

Petr jíčínský

manager

jicinsky@labottega.cz

Poté co Petr vystudoval Střední hotelovou školu v Teplicích, odjel pracovat jako číšník a barman do zahraničí, nejprve do Řecka na Rhodos a poté na ostrov Arran ve Velké Británii. Po návratu do Prahy působil pět let ve Wine & Food Marketu na pozici manažera restaurace a baru. Po roční zkušenosti v mexické restauraci na pozici generálního manažera se vrátil k italské kuchyni a přidal se tak do týmu La Bottega di Finestra na pozici manažera.