NÁŠ TÝM

Seznamte se s našim týmem

ONDŘEJ RÁKOSNÍK & RICCARDO LUCQUE

 spoluzakladatel & zakladatel sítě La Collezione 

Riccardo Lucque

RICCARDO LUCQUE

zakladatel La Collezione

Svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-ti letech. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii, pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl také na nějakou dobu do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. O tři roky později otevřel svoji první restauraci Aromi v Mánesově ulici. Následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

ONDŘEJ RÁKOSNÍK

spoluzakladatel La Collezione

Po dokončení hotelové školy v Klánovicích odešel Ondřej do Anglie, kde studoval obor Business Administration na obchodní škole a zároveň sbíral zkušenosti v různých restauracích. V průběhu svého pobytu v Británii často podnikal cesty do Itálie, kterou si zamiloval. Po návratu do Čech působil v restauraci Square na Malostranském náměstí, kde se poprvé setkal s Riccardem Lucque. Rokem 2005 začíná jejich spolupráce, když Ondřej Riccardovi pomáhá při otevření restaurace Aromi na Vinohradech a o čtyři roky později, již jako spolumajitelé, otevírají restauraci
La Finestra in Cucina v centru Prahy.

Radek Hasman


Yvan Maria Chianese 

 šéfkuchař 

Yvan je původem z Neapole, italské kořeny a láska k ingrediencím ho přivedla do kuchyně. Kuchařské řemeslo sice nestudoval, ale naskočil rovnou do praxe. Učil se od uznávaných mistrů svého řemesla v celé Itálii. Vařil třeba pod vedením šéfkuchaře Massimiliana Celeste restaurace Il Protale - pyšnící se Michelinskou hvězdou. V Praze působil v kuchyni restaurace Zdenek's Oyster Bar a vedl restauraci The Italians Wine Food. Až ho život zavedl do La Bottega di Finestra,
kam by vás moc rád pozval na tradiční italskou středomořskou kuchyni. Yvan si vaření užívá, zvláště ho baví unikátní koncept raw baru s širokým výběr čerstvého masa, ryb a seafoodu, které si můžete objednat hned v několika úpravách přímo v restauraci. Prvotřídní kvalita masa mu totiž dovoluje připravit třeba tatarák či carpaccio z několika druhů ryb, krevet, mušlí sv. Jakuba … Jak sám říká, můžete se spolehnout, že naše maso je opravdu super fresh. 
 

foto © MARIE BARTOSOVA

Barbora Ratajová

Barbora Ratajová

general manager 

ratajova@labottega.cz
‭+420 606 391 689‬

Barbora začla se svou profesionální kariérou v rodném Táboře - deset let pracovala v restauraci Havana. S prací v gastronomii pokračovala i v Praze - v koktejl baru Aloha a ve vinárně Bokovka. Poslední tři roky pracovala jako servírka v sesterském bistru La Bottega Bistroteka než přijala nabídku stát se managerkou. V létě 2019 se stala generální managerkou v La Bottega di Finestra.

Petr Jíčínský

Petr jíčínský

manager

jicinsky@labottega.cz

Poté co Petr vystudoval Střední hotelovou školu v Teplicích, odjel pracovat jako číšník a barman do zahraničí, nejprve do Řecka na Rhodos a poté na ostrov Arran ve Velké Británii. Po návratu do Prahy působil pět let ve Wine & Food Marketu na pozici manažera restaurace a baru. Po roční zkušenosti v mexické restauraci na pozici generálního manažera se vrátil k italské kuchyni a přidal se tak do týmu La Bottega di Finestra na pozici manažera.