LETNÍ MENU

19. srpen 2019

Konečně jsme se dočkali, letní menu je tady a s ním i spousta novinek. Tou nejzásadnější je, že vám představíme i nový koncept menu La Bottega di Finestra. Menu prošlo kompletní proměnou a oproti předešlým menu jsme z lístku vypustili kategorii hlavní chody, ale nebojte nepřijdete o ně. Rozhodli jsme se jít cestou ještě větší čerstvosti. A proto vám nyní budeme hlavní chody připravovat z toho, co nám právě přivezou na pult. Vždy fresh. Ať už to bude specialita z ryb, steak či pomalu dušené maso v nejrůznějších chuťových kombinacích. Náš šéfkuchař slibuje, že se máte se na co těšit!

A jaké další novinky máme na menu? Pojďte ochutnat, třeba klasickou italskou polévku minestrone s čočkou, pohankou, bazalkovým pestem a pecorino primo sale či kuřecí vývar s telecími tortelli.

Jako předkrm vám nabídneme svěží ceviche z mořského vlka s marinovanou červenou cibulí a presovanou okurkou, připravenou ve sladkokyselém nálevu nebo hovězí tatarák s lanýžovou majonézou, zastrouhaný sušeným žloutkem, s lískovými ořechy a sýrem moliterno.     

Novinkou, která nás velmi baví je farrotto se zeleným hráškem a spianatou. A co je vlastně farrotto, je to jako italské risotto, ale připravené z pšenice. Věřte nám, to si zamilujete. 

Novou pastou na menu jsou mezzi rigatoni s ragú z chobotnice. Chobotnici dáváme do ragú syrovou, aby dovnitř pustila spoustu chuti. Nebo ochutnejte ravioli plněné uzenými bramborami s lanýžovým máslem a dehydrovanou ricottou.

Pomalu, ale jistě začíná sezóna hřibů, a tak si na menu vychutnáte risotto s pravými hřiby, sýrem stracchino a tymiánem.  

Pasta, která nás baví svou jednoduchostí, to jsou tagliolini s tomatová omáčkou připravenou z čerstvých rajčat se zázvorem a burratou umíchanou s pestem. Chod v němž si vychutnáte krásu každé ingredience, prostě skvělý.

Přijďte ochutnat nové menu i hlavní chody, které vám připravíme jako speciality.