S jarem prošlo menu La Bottega di Finestra velkou proměnou a musíme neskromně přiznat, že z něj máme neskutečnou radost. Věříme, že si z návštěvy budete odnášet stejné pocity.

O novém menu jsme dlouze přemýšleli a ladili jeho finální podobu. Šéfkuchař Lukáš Pocnar se při sestavování lístku radil nejen s Riccardem a Radkem, kreativním šéfkuchařem sítě, ale do procesu tvorby menu se zapojil i Ondřej. Přál si, aby menu obsahovalo více tradičních italských pokrmů, a tak vzniklo menu, které La Bottega di Finestra nejlépe vystihuje. Menu plné chutí, jenž nabízí tradiční italské pokrmy v kombinaci s moderní italskou kuchyní. Toto spojení nás baví, dýchá z něj svěžest, je rozmanité a každý si vybere, to své. Pojďte jej s námi ochutnat. 

Z polévek vás zveme na osvěžující hráškový krém s mátou a sýr stracchino a hovězí vývar s parmezánovými noky.

Fusilli alla puttanesca, klasický italský recept, jehož tajemství vychází z těch nejlepších ingrediencí, které jsou nám vlastní. Pastu si vyrábíme sami, čerstvou každý den v našem sesterském bistru v Tusarově. Ochutnejte i lahodné ravioli plněné telecím masem s pórkovou omáčkou a mozzarella straciatella.

Další novinkou na menu jsou tagliolini s artyčoky a rajčaty a mátou. Pasta připravená podle Riccardova receptu je cestou klasiky
v níž vynikne krása každé z ingrediencí. A pokud máte rádi italské risotto, pak si objednejte risotto cacio e pepe s uzeným krevetovým tatarákem. 

Roláda z perličky s hráškovými lusky, ředkvičkami a nakládané cibulky, jak říká sám šéfkuchař Lukáš, to je jaro na talíři. Chod, který je dost pracný na přípravu, ale o to lepší je výsledná chuť.

Jehněčí hřebínek s mrkvovým pyré a pečeným celerem, hlavní chod, který stojí opravdu za to. Jehněčí maso děláme v sous - vide
na 54  °C, a pak jej zprudka opečeme, aby si uchovalo svoji chuť a šťavnatost. Máme velmi kvalitní maso, takže aroma, které obvykle jehněčí má, vůbec není tak výrazné.

Chobotnice s čočkovým ragú a sušená rajčata, je poslední novinkou z menu a je tím nejlepším na konec. I když se o první místo přetahuje hned s několika chody najednou. 

Přijďte si užít jarní menu. Těšíme se na Vás.