PODZIMNÍ MENU

Lukáš Pocnar, šéfkuchař La Bottega di Finestra vás vezme do podzimní Itálie, následujte ho, jeho nové menu stojí za to. Přijďte si užít italskou atmosféru a kuchyni v samém centru Prahy, u nás najdete pohodu a v klidu si vychutnáte požitek z každého pokrmu od předkrmu až po dezert. Pojďme se podívat, jaké novinky si pro vás Lukáš se svým týmem připravili.

Začněte polévkou, cizrnovým krémem se salsicciou a rozmarýnovým olejem, který bude tou pravou polévkou do sychravých dní. A nebo ochutnejte náš drůbeží vývar s nudlemi a zeleninou, který děláme trochu netradičně,  je v něm Sake. Ano vliv asijské gastronomie postupně proniká i do té italské.

Dále ochutnejte bramborové gnocchi s omáčkou z bílého zelí a lanýže. Ano, slyšíte dobře, kombinace zelí a lanýžů je trošku úlet, ale věřte, že opravdu dobrý.

Z nové pasty ochutnejte penne s ragú z hovězího krku či ravioli plněné artyčoky s parmezánem a bazalkovou omáčkou a kapustovým prachem.

A také domácí těstoviny s treskou uvařená v sous-​vide, kyselým máslem a mandlemi.

Už někdy ochutnali risotto z pečeného květáku s kuřecími chipsy a pistáciemi? Ne, tak si na něj přijďte a nezůstaňte jen u něj. Každý našich hlavních chodů si zaslouží  vaši pozornost.

Ochutnejte bok z divočáka s kapustovým soté a konfitované brambory a také kačeří prso s marinovanou dýní, petrželovým pyré a omáčkou z červeného vína.

A na závěr perfektní ryba, mořský ďas s uzeným lilkovým pyré, černou čočkou a rybí majonézou. 

Přijďte si vychutnat podzim s dobrou kuchyní, v La Bottega di Finestra se na vás už těšíme.