PODZIMNÍ MENU

Pojďte s námi do Itálie. Přivítejte nové menu, které nabízí tradiční italské recepty, poctivé a zcela výborné. A jelikož máme podzim, tak se můžete těšit i na chuť pravých hřibů a lanýžů. Při přípravě tohoto menu oblékl rondon spolu s šéfkuchařem Lukášem Pocnarem i sám Riccardo Lucque, aby celé menu společně dotáhli k dokonalosti.  A co vám z nového menu doporučí náš šéfkuchař? Rozhodně klasickou italskou polévku, acquacottu s parmezánovým chlebem, která je za něj fakt skvělá a dále pak tortellini s čerstvou smetanou, tekutým parmezánem a demi glace. Ty by mohl klidně i samotné, hlavně díky skvělé masové náplni s velkým podílem parmezánu. A v neposlední řadě i pappardelle s bažantím ragú. Přijďte ochutnat.

S příchodem podzimu se vždy těšíme na polévky. Na lístku nechybí silný kuřecí vývar s passatelli a černým lanýžem či vydatná Acquacotta s parmezánovým chlebem. Ta patří mezi ty nejklasičtější italské polévky, hned po minestrone s níž ji spojuje podobný základ. Na rozdíl od ní v ní však nejsou rajčata, ale sušené houby.

A houby si užijete i v předkrmu, vejce 62 °C podáváme s houbovým ragú z pravých hřibů a lišek s tekutým parmezánem, který je v italské kuchyni dost typický.

Gastronomickým zážitkem pro vás bude lanýžové risotto se sýrem Robiolone tre latti, zastrouhnuté černým lanýžem. Chuť lanýžů prostě milujeme a v kombinaci s tímto druhem sýru je jedinečně krémové a chuť lanýžů přesto zůstane hezky v popředí. Když si budete přát, rádi vám zastrouháme risotto černým či bílým lanýžem extra nahoru.

A přejdeme na pastu. Ochutnejte ravioli plněné bramborami a mořským vlkem se syrovými rajčaty či klasické tortellini plněné masem, zeleninou a parmezánem, zalité čerstvou smetanou, tekutým parmezánem a demi glace.

A na závěr ta největší novinka. Po pěti letech jsme dali pryč z lístku pastu s ragú z hovězího krku a nahradili ji pappardelle s bažantím ragú a sýrem pecorino primo sale. Dlouho jsme ho ladili a my jsme s jeho chutí moc spokojení. Jeho zajímavostí je, že do něj zpracujeme opravdu celého bažanta. Stehna se umelou a vyrestují, z kostí se připraví vývar, kterým se vše podlévá a prsa se pak připraví na minutku. V ragú tak najdete dva druhy masa různých textur, které nás dost baví.

A to je vše, jsme moc zvědaví, jak vám budou novinky chutnat a co bude vaším oblíbeným chodem z menu. Těšíme se na vás.